tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

luni

FAGARASUL in emisiunea TVR "Aventura Urbana"

Proiectul tarafagarasului.eu, continua sa spuna povesti despre zona binecuvantata de la poalele Fagarasilor. Campanii, evenimente, parteneriate.  Motto ul nostru: "... pentru ca toata lumea sa auda de Tara Fagarasului! Numai lucruri bune...". In aceasta ideea am "chemat" in zona o echipa TVR, coordonata de Catalina Filip, care pregateste emisiunea "AVENTURA URBANA". O emisiune in care sunt scoase in evidenta povestile pozitive si oamenii frumosi din orasele mici ale Romaniei...  Invitat special: actrita Maria Dinulescu si proiectul sau Generatia Noua sustine si apreciaza Generatia Matura - cu povestea ce o leaga de Fagaras si de noi (Ion Ilioiu - ultimul partizan ramas in viata, dintre cei care au luptat, in rezistenta din munti, impotriva comunismului)


Emisiunea AICI 






la "intampinare": Alina Zara!

 


povestea celor 6 zile in Fagaras


MAKING OF...

Ziua 1  - Elena Daniela Graura si atelierul de gemuri, dulceturi, zacusti, siropuri, delicatese naturale -  Gourme Traditional  din Tara Fagarasului.  Retete si materie prima de pe dealurile, din gradinile si padurile noastre.  Povestea dulcetii de ceapa e cea mai simpatica...












Ziua 2 - Descoperim Cetatea Fagarasului cu Iulian Schiopu (un ghid de exceptie) si povestile - proiecte ale Institutiei virtuale cu aplicatii reale tarafagarasului.eu, impreuna cu Alina Zară!  Actrita, jurnalist si coordonator de proiecte pe teme dintre cele mai diverse, aceasta duce din casuta ei din Mandra (satul natal, in care pe linie paterna urmeaza neamul legionarilor, fiind nepoate lui Horia Sima) o adevarata "lupta de rezistenta moderna". Fara batalii inutile, doar  in favoarea promovarii valorilor autentice, reale si nationale! 

Plus atmosfera calda din Casa Terra - un restaurant de provincie, in care oameni de pe tot Mapamondul,  vin ca la Mecca.  In care toata lumea se cunoaste cu toata lumea, se saluta si se povesteste ca la o masa mare, in familie. Ca sa nu mai vorbim ca se mananca, poate, mai bine ca "la mama" . Echipa TVR poposeste aici, fascinata, de fiecare data cand are cate un proiect in zona. 









....................................................




















Ziua 3 - La Colegiul National Radu Negru, un pilon important in ceea ce priveste educatia din Tara Fagarasului, am asistat la un proiect aflat in plina desfasurare: trait, mancat si educat sanatos! Invatatoarea Constandin Monica, s-a hotarat sa incerce o alternativa la inflatia de non valoare, cu un program tip after school, in care sa revina la cateva teme educationale de mare har si cu rezultate fabuloase, uitate in aceasta perioada tranzitoarie spre civilizare si confort. Am asistat la o lectie legata de cunoasterea radacinilor! Un arbore genealogic povestit si construit frumos si cu drag de zona, oameni si istoria locului.









Pe seara am mers in vizita la Ciprian Robu! Povestea unui tanar care face succes cu muzica sa in intreaga lume, dar care a preferat sa isi faca un studio in casa parinteasca si sa aduca lumea buna a muzicii, pe straduta Andrei Muresanu, din Fagaras:)








Ziua 4. Doina Pipar si povestile sale cu aer frantuzesc, chic. Despre intoarcerea acasa din lumea larga, cai, Herghelia de Sambata, promovarea turismului din Tara Fagarasului si apartamentul ei cu doua camere, transformat intr-o casuta de poveste:)




















Ziua 5. Un picnic "deasupra Fagarasului" - pe dealul Galatiului. Echipa Gourme de l Arte & Slow Food Tara Fagarasului - povesti cu mancare buna, in celemai spectaculoase locuri:)




















Ziua 6 - incheiem totul cu o gasca mare de fagaraseni, la vanatoare, prin padurile de la Cincu ...













...........................

Conform formatului emisiunii, Irina Luca intervieveaza si o persoana publica, ce spune povesti frumoase despre oraselul de la poalele Fagarasilor si poate comenta filmuletele realizate deja! Maria Dinulescu a  prezentat, in premiera, proiectul sau realizat impreuna cu tarafagarasului.eu  pentru "Generatia Noua apreciaza si sustine Generatia Matura" - dedicat lui Ion Ilioiu, ultimul dintre partizan ramasi in viata, dintre cei care au lupt in Muntii Fagarasului impotriva comunismului .
Detalii despre acest proiect, aici 

foto Mihai Sin

Un comentariu:

  1. Intre timp TVR a modificat site ul si link ul bun pentru filmulet este acesta http://www.tvrplus.ro/editie-aventura-urbana-54926

    RăspundețiȘtergere